maanantai 1. joulukuuta 2014

Sisustuksen peruspilarit

Ajattelin kirjoittaa seuraavaksi sisustuksemme "peruspilareista", meille tärkeistä jutuista. Olen jo ennen rakentamisen aloittamista käynyt itseni ja mieheni kanssa pitkiä keskusteluja siitä, miltä haluamme tulevan kotimme näyttävän. Pääpiirteissään olen saanut itse suunnitella sisustuksen, mutta mieskin on kyllä kertonut mielipiteensä jokaiseen isompaan päätökseen. Onneksi hän kuitenkin luottaa täysin myös minun makuuni. ;) 

Rakentamisen kannalta tietysti pohditaan sisustusta pintamateriaalien, kuten maalin, tapetin ja lattian kautta. Ennen kuin voi alkaa hifistelemään sisustustyynyillä ja kauniilla koriste-esineillä, on ensisijaisen tärkeää pohtia pintamateriaalit hyvin. En voisi koskaan laskea sitä aikaa kuinka paljon olen käyttänyt kunkin pintamateriaalin pohtimiseen... Satoja satoja tunteja. Yksikään tapetti, laatta tai esimerkiksi laminaattilattiamme ei ole valikoitunut taloomme hetken mielijohteesta. Olen tiennyt tarkkaan mitä haen.



Ensinnäkin, peruspilareihin palatakseni, tärkeää minulle oli valko-harmaa-musta värimaailma. Nämä kolme väriä edustavat itselleni yhtä kauneimmista väriyhdistelmistä, rauhallisuutta, ajattomuutta, tyylikkyyttä, helppoa yhdisteltävyyttä ja muunneltavuutta. Kaikkea mitä omaan kotiini toivon. Halusin pitää yleisilmeen hyvin vaaleana, mutten kuitenkaan kokonaan valkoisena. Tätä kolmen väärin skaalaa noudattaen meille valikoitui kaksi maalisävyä, paperin valkoinen ja ihana vaalea harmaa. 

Lisäksi haaveilin laastin sävyisestä maalista, mutta koska totesin sen olevan "vaikeammin" yhdistettävissä esimerkiksi kirkkaisiin pääväreihin, tuli meillä sitä vain kodinhoitohuoneeseen. Joten kodinhoitohuonetta lukuunottamatta on kaikki talomme sisäseinät maalattu näillä kahdella maalilla, valkoisella ja harmaalla. 




Lattialaataksi eteiseen ja keittiöön meille valikoitui tummanharmaa lattialaatta, joka tuo upean kontrastin valitsemallemme vaalealle laminaattilattialle. Lattialaminaattia etsin kissojen ja koirien kanssa noin puolen vuoden ajan, ja kannoin kotiin miehenkin ihmeteltäväksi jos jonkinmoisia mallipaloja. Aina oli jotain vikana, liian rosoinen pinta, liian sileä pinta, liikaa puunsyy-kuviota, liian vähän kuviota... Liian kallis, tai voiko näin halpa olla hyvä? Eikä valkoinen saanut missään nimessä taittaa ruskeaan (puunsävyyn), vaan ehdottomasti harmaaseen. Ja kun yksi täydellinen laminaatti löytyi tarkkojen pohdintojen jälkeen, oli se loppunut koko Suomen maasta. Huoh. Mutta onneksi aktiivisella etsinnällä löysin meille yhtä hyvän, kauniin harmaaseen taittavan vaalean laminaatin, Paradorin Tammi Crystal Whiten.


Valko-(musta)harmauteen lukeutuu talossamme myös mm. korkeakiiltovalkoinen keittiömme, jossa tulee olemaan kuitenkin myös "harmaata" tasoissa alumiinilistojen muodossa, sekä rosterisissa kodinkoneissa. Keittiönallas on puolestaan normeista poiketen upea musta kivipuriste-allas. Keittiön lisäksi korkeakiiltovalkoista tulee löytymään tulevasta kodistamme useasta eri tilasta, niin kiinteiden kaappien kuin irtokalusteidenkin muodossa. Myös alumiini, kromi, teräs, hopea, rosteri.. ovat kaikki elementtejä jotka saavat sukat pyörimään jaloissani.

Maalattujen seinien lisäksi kodistamme löytyy kuutta erilaista tapettia, kuudesta eri huoneesta. Yhdistävä tekijä tapeteissa on, yllätys yllätys, valko-musta-harmaa värimaailma, sekä se että kutakin tapettia on vain yhdellä seinällä, yhdessä huoneessa.






Lasi ja peili ovat myös materiaaleja joista pidän. Pidän kaikesta kiiltävästä, olen oikea bling bling-ihminen, joten miksipä en sisustuksessakin pitäisi kiiltävistä pinnoista, kuten korkeakiiltovalkoisesta, lasista, peilistä, kromista... Aivan. :D Lasia meillä tulee isoilla pinnoilla olemaan mm. keittiön välitilassa (joko valkoinen tai harmaa, emme ole lasia tilanneet vielä) sekä tulevien portaidemme lasisissa kaiteissa. Peiliä meillä löytyy mm. aulan suuren suurista liukuovista, ja nään jo sieluni silmin kuinka upealta suuri peili näyttää yhdessä lasikaiteiden kanssa. Ai ai.




Bling blingistä jo puhuneena mainittakoon, että todellakin pidän kaikesta kimaltavasta ja sitäkin tulee sisustuksestamme löytymään satavarmasti. Eteisen seinän maalasin hohtavalla lasiryyli-maalilla, ja vessassa päästin sisäisen prinsessani valloilleen valitessani sinne todella upeaa bling-laattaa.





Design. Ihana design. Itse en vielä hirmuisesti omista design-upeuksia, mutta himoitsen sitäkin enemmän. Kuitenkin jotain pientä meiltäkin jo löytyy, ja voin taata että nämä muruset eivät lähde meiltä kulumallakaan. 

Eero Aarnion Tuplakupla S

Alessin sitruskori

Alessin sitruspuserrin

Kartellin Dune-tarjotin

Iittalaa, mm. kaksi valkoista aaltomaljakkoa...<3

Voisin tehdä jossain vaiheessa postauksen jossa listaan muita himotuksiani... :D






Joten tiivistelmänä tulevasta kodistamme löytyy valkoista, harmaata, mustaa, maalia, tapetteja, korkeakiiltovalkoista, lasia, peiliä, kromia, designia ja blingiä sopivassa suhteessa. 

I love it.

What do u think?